KookJij

Kipsalade Vietnam

Een heerlijk kipsalade vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipsalade Vietnam te bereiden

KIP
1).Dep de kippenfilets goed droog en doe ze in een vuurvaste schotel waarin ze precies passen.
2).Doe de limoensap en -zest met de sereh, peper en zout in de keukenblender en draai een homogene saus. Doe die saus=marinade over de kipfilets en zorg er voor dat die in 3 uur goed de filets in trekt.
3).Verhit de anti-aanbakpan op een hoog vuur en sauteer-bak de filets net gaar met aanhangende marinade in 5 minuten per kant en laat vervolgens de filet afkoelen in de pan.
4).Wanneer de filets zijn afgekoeld worden ze in kleine stripjes gesneden en apart weg gezet.
DRESSING:
5).Doe alle ingrediënten in de blender en draai er een homogene vloeibare dressing van en zet die even apart.
SLA GROENTEN:
6).Meng alle groentes goed door elkaar.
7).Doe nu alles in een grote kom en meng goed door elkaar

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
--->Verdeel de salade over de borden en strooi daarover de pinda's of serundeng en de gefrituurde uitjes.
--->Goede lunch voor 6
--->Bijgerecht voor 6
--->Hoofdmaal vor 3 à 4 personen
--->Snack voor 8 -10 personen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst