KookJij

Recept voor Kippendijen in een Noten-Korst met Wortel-Raita

Een aardig lunch gerechtje.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe in de keukenblender de yoghurt, korianderblaadjes, knoflook, ketumbar, djinten, limoensap en zout en draai daarvan een glad en homogeen mengsel.
  2. Gebruik 1/3 deel daarvan om de kippendijen in te marineren en om de kippendijen er mee te bedekken.
  3. Daartoe de kippendijen met de yoghurt-marinade in een plastic zak doen en "opschudden".
  4. De rest van het yoghurt mengsel (2/3 deel dus) samen met de stukken wortel in de keukenblender tot een gladde saus draaien en vervolgens koud wegzetten.
  5. Doe de pistache nootjes in de keukenblender (die ondertussen dus is schoongemaakt) met de maizena en draai daarvan een fijn poederachtig mengsel.
  6. Bedek de kippendijen in yoghurt met het pistache-mengsel en bak ze bruin in een anti aanbakpan in de rijstolie.(± 7 1/2 minut per zijde).
  7. Daarna nog even 5 minuten in de oven om na te garen.
  8. Geef bij de kip de wortel-raita, wat extra korianderblaadjes en een groene salade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt er nog voor het scherpje sambal bij geven of met peper bestrooien of Srirachi bij geven.
Jasmijn thee gaat hier goed bij evenals een witte wijn of rosé wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Goed gezien Cherie, het moet 7 1/2 minuut per zijde zijn, uitgaande van dikke dijen.
Jan A.
Cherie Brokx

Cherie Brokx zegt:
Jan het lijkt me erg kort 1 1/2 min per zijde en 5 min. nagaren in de oven om een kippendij gaar te krijgen.
Overigens weer een super recept.