KookJij

Kippaté met walnoot (tapas)

Een heerlijk kippaté met walnoot (tapas) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookknipsels
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippaté met walnoot (tapas) te bereiden

Heb je niet zoveel nodig dan neem je bijv. 50 gram paté en van de rest van de ingrediënten ook de helft.
Lente-uitje in zeer dunne ringetjes snijden.
Sjalotje snipperen en met 't uitgeperste knoflookteentje in de boter eventjes fruiten en wat al laten koelen.
De kippaté indien nodig met een vork een beetje losroeren en de gefruite sjalot erdoor mengen en voor de romigheid ook de room.
Peper en zout naar eigen smaak.
Het stokbrood in sneetjes snijden en besmeren met de kippaté. Hierop wat ringjetjes lente-ui strooien en een walnoot in de paté drukken.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Daar ik erg veel mappen en schriften heb met uitgeknipte of geschreven recepten, maar ook met mijn eigen bedachte recepten, weet ik soms niet meer of ik de geschreven recepten heb overgenomen of verzonnen.
Ik geef daarom vaak als bron "kookknipsels"op. Veel tapas heb ik wel zelf verzonnen als ik restjes over had.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Kippaté is paté van kip. Je kunt het bijv. kopen bij de poelier. Maar je kunt ook andere paté nemen naar je eigen smaak bijv. roompaté, ardennerpaté enz.Het hoeft dus niet persé van kip te zijn, die had ik toevallig in huis, denk ik.
cath

cath zegt:
Wat is kippate?