KookJij

Kipfilet met spinazie

Een heerlijk kipfilet met spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Sligro Maandblad, Jeroen kok in de Tijd in Westkapelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met spinazie te bereiden

Stoof de spinazie met de stukjes tomaat en 2 in dunne schijfjes gesneden knoflook in een pan. Laat goed uitlekken.

Verhit de olijfolie in een pan, bak de ui, kipreepjes en 2 teentjes geperste knoflook samen met de tijm in ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur bijna gaar.
Voeg de sherry(of mirin) toe en laat even doorgaren.
Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het op zacht pitje warm worden.

Zet de chorizo aan in een hete pan, (eventueel met nog beetje olijfolie)
Voeg het spinazie mengsel toe en laat door en door warm worden. Breng op smaak met zout.

Lekker met gekookte aardappelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marcaro

marcaro zegt:
Chorizo is een spaanse harde worst met paprika en knoflook. Soms is de worst ook pittig.Het lekkerst is de worst, als hij wat droger is. Bij aanbakken erg kort doen, anders wordt de worst erg droog en hard.
Zonder chorizo smaakt het trouwens ook prima. Je zou eventueel een paar plakjes pittige salami er door kunnen doen, ipv de chorizo
Succes:)
marij

marij zegt:
Wat is chorizo ook alweer?
Nanda

Nanda zegt:
Ik ga deze vanavond maken! Alleen dan zonder de chorizo, want daar hou ik niet van ;)