KookJij

Kip met Tomaat op Indiase Wijze

Zodra we garam masala gebruiken wordt het een recept uit India. Dat wordt versterkt door het gebruik van kardamon. Ook hier weer kip, dat zou wel eens het meest gebruikte dier kunnen zijn in de keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Tomaat op Indiase Wijze te bereiden

  1. Verwarm in een grote gietijzeren pan de boter of de olie en bak daarin mooi bruin de kippendijen. Leg ze dan even apart.
  2. In de rest-boter of -vet de uien, knoflook en gember aanfruiten tot de uien glazig gaan zien.
  3. Dan er bij doen de garam masala, ketoembar, djinten, kuyit, Cayenne peper en kardamom. Even door roeren.
  4. De tomatenconcentraat toevoegen en blijven roeren tot die donkerder gaat kleuren.
  5. Vervolgens gaat er bij de kippenfond, tomaten purée, room en santen. Breng dat aan de kook. Zet het vuur lager en doe de kippendijen er in en laat die 2 uur zachtjes pruttelen, zodat het kippenvlees bij wijze van spreken van de botjes valt.
  6. Doe nu de plakjes aardappel er bij en laat die garen in 45 minuten.
  7. Haal de kip er uit en verwijder de botjes en doe de kip weer terug in de pan.
  8. Laat zachtjes doorpruttelen tot de "saus" lobbig wordt.
  9. Kijk even of de massa op smaak is en verdeel over de borden. Geef er rijst bij.
  10. Eventueel nog een klodder yoghurt, afgetopt met blaadjes mint.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een droge witte wijn bij of bier of thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst