KookJij

Kip in oestersaus met paksoi van Ching-He Huang

Een heerlijk kip in oestersaus met paksoi van ching-he huang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in oestersaus met paksoi van Ching-He Huang te bereiden

Marineer de kip een uurtje. Verhit dan een wok, doe er wat olie in en fruit de knoflook, gember en ui, en daarna de kip. Als deze dichtgeschroeid is voeg de groentes toe, en zet wat lager. Blussen met de rijstwijn en de sojasaus. Voeg 5-kruidenpoeder toe. Nu de bouillon toevoegen, roeren en wat inkoken. Tenslotte binden met een papje van maizena of allesbinder.

Dit kan je makkelijk warmhouden in een oven op 70 graden tot de rest klaar is. Ik maakte er ook nog een gemengde 4-kleurenrijst (zie foto) bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Chantal

Chantal zegt:
Heerlijk! Ga het zeker vaker maken!
Wel het recept ietsjes veranderd omdat ik geen paksoi had.
In plaats van paksoi heb ik courgette gedaan. Aangevuld met wat tabascodruppels. Gegeten met eiermie, komkommer en atjar tjampoer.
Evy

Evy zegt:
Ik vond het heeerlijk.Ik wist niet veel recepten met Paksoi. Merci.
Ben

Ben zegt:
Kipfilet, vervangen door kippendijen,deze zijn veel malser en blijven ook malser als je ze wokt. Voor de marinade heb ik een ander voorstel! 1 eetl oestersaus, 2 eetl donkere sojasaus, 2 eetl sherry, 1 theel 5-kruidenpoeder. De kippenbouillon pas op het laaste toevoegen 1 kg kippendijen kosten + 5,95 euro smakelijke groeten Ben :p
Margriet

Margriet zegt:
Heeee Marijke binnen 5 minuten had ik je recept.
Ga het dit weekend maken, ziet er heerlijk uit!:p