KookJij

Kip in kokosnootsaus uit Zanzibar (Dhow Inn)

Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar. Bij het hotel 'the Dhow Inn' waar wij verbleven hadden wij een heerlijk Afrikaans buffet en deze kip was daar een onderdeel van. Toen ik later de manager van hotel vertelde dat wij zo van de gerechten genoten hadden trok ik de stoute schoenen aan en vroeg of ik wat van de recepten zou kunnen krijgen. Dit bleek helemaal geen probleem te zijn en een paar dagen na thuiskomst kreeg in een mail met daarin enkele van de felbegeerde recepten. NB: In de bereidingstijd is de marinadetijd niet meegerekend.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Hotel 'the Dhow Inn' Zanzibar (in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in kokosnootsaus uit Zanzibar (Dhow Inn) te bereiden

  1.  Pers de citroen ui en doe het sap in een schaal, rasp of snij de teentjes knoflook en voeg ze toe, maak de pepers fijn (bijvoorbeeld in een vijzel) en voeg ze toe, voeg ook de kurkuma en zout toe en roer alles door elkaar. Marineer hierin de in stukken gesneden kipfilet ongeveer 2 tot 3 uur.
  2. Fruit de fijngesneden ui in een beetje verhitte olie en voeg de in stukjes gehakte tomaten toe. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar om een dikke saus te maken. (Indien de saus niet dik genoeg is kun je met een maïzenapapje de saus wat dikker maken.) Zet de saus opzij.
  3. Rooster de kip ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op de grillstand. (Schep de kip regelmatig goed door elkaar zodat deze van alle kanten kan bruinen).
  4. Meng de kip met de kokossaus en zet deze nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
  5. Garneer met verse koriander en serveer er rijst bij. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst