KookJij

Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte kool

Een heerlijk kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kip lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte kool te bereiden

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Strooi er peper en zout op.
Strijk wat boter in 4 metalen vormringen en bekleed ze met het vlees. Laat de plakjes kip elkaar overlappen zodat ze "kommetjes" vormen die kunnen worden gevuld.
Fruit de gesnipperde sjalot in wat boter. Voeg de schoongemaakte, kort gewassen en versneden bospaddestoelen toe. Meng en bak kort aan. Laat afkoelen.
Hak de jonge uitjes en doe ze bij het in stukjes gesneden krabvlees en de paddestoelen. Voeg peper, zout en wat truffelolie toe.
Stop het vulsel in de beklede ringen. Bak even aan en zet dan 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Snijd de witte kool in julienne (dunne reepjes), kook ze beetgaar (30 seconden) in licht gezouten water, laat schrikken in koud water en warm opnieuw op in wat boter. Kruid met peper en zout.
Saus: laat de Brugse Tripel, de kippenbouillon en de room een tiental minuten inkoken. Voeg peper en zout toe. Klop de saus op met stukjes koude boter.
Leg een portie witte kool op het bord en schik er het kippenpakketje op. Lepel er de saus rond en versier met een blaadje gebakken filodeeg.







Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst