KookJij

Recept voor Kimlo Soep

Een heerlijk kimlo soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe de boemboe-ingredienen in de keukenblender en draai daarvan een gladde homogene pasta.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe gedurende 10 minuten, al roerend.
3)Zet de pan even apart.
4).Verdeel de kippenbouillon over 2 pannen en kook daarin al dente:
-1 kopje peultjes
-1 kopje plakjes wortel
-2 kopjes Chinese kool
-2 kopjes taugéh (meer wellen)
-1 kopje tahoe, in kleine brunoise
-1 kopje sojabonen (edamame)
5).Week in warm water 2 handjes vol muizenoren (paddenstoelen)
6).Voeg nu de gebruikte kippenbouillon aan de gefruite uien-mix toe en breng aan de kook.Vlak voor het opdienen de laksa er bij doen en warm houden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Verdeel de voorgekookte groentes en de muizenoren plus de kip en garnalen over de borden en schenk daarop de kippenbouillon met laksa.
Bestrooi met koriander, lenteuitjes en gefruite uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chris

chris zegt:
Liever duidelijke hoeveelheden s.v.p.
Dat is voor iedereen duidelijk. We hebben niet voor niets een weegschaal. Kopjes en zo zijn uit de tijd toch?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
CHRIS: Even nadenken:
1 kopje is 245 cc = 1/4 liter.
Het varieert dus tussen 240 cc en 250 cc. Ik hoop dat je dit wel begrijpt.
Jan A.
chris

chris zegt:
Een kopje is 245 ± 5 cc. Jan A.
???????????????????????
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Chris, Een kopje is 245 ± 5 cc.
Jan A.
chris

chris zegt:
Hoeveel is een kopje?