KookJij

Kikkererwten, zoete aardappel en Afrikaanse auberg

Een heerlijk kikkererwten, zoete aardappel en afrikaanse auberg recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Esther's homepage
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kikkererwten, zoete aardappel en Afrikaanse auberg te bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
Doe er de ui, knoflook en zoete aardappel in en bak het geheel circa 5 minuten tot de ui bijtgaar is.
Schep er de blokjes aubergine door en vervolgens de uitgelekte kikkererwten, kruiden en specerijen.
Laat een paar minuten bakken op een middelhoog vuur.
Schep er de tomaten met hun sap, de abrikozen, bouillon, chilipeper en wat zout en peper door.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Schep er wanneer de aardappel gaar is de koriander door en breng zonodig op smaak met zout en peper.

Kruidig en lekker - vooral met Bulghur-pijnboompittenpilaf.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst