KookJij

Recept voor Kikkerbillen in de knoflookboter

Een heerlijk kikkerbillen in de knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Bourgondische familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kikkerbillen in de koekenpan aanbraden in olijfolie en een eetlepel roomboter tot ze bijna gaar zijn.
Kikkerbillen uit het braadvet halen en uit laten lekken op keukenpapier.
In een pannetje de rest van de roomboter smelten(niet bruinen) en hierdoor de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie roeren.
De uitgelekte kikkerbillen in een ovenschaal leggen en overgieten met de gesmolten roomboter.
Schaal in de oven bij 200 °C tot de boter begint te bruisen.

Mijn kookverhaal (Jan Wolfert)

recept opgedaan bij mensen in de Bourgogne

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nicole

Nicole zegt:
Hoe lang staan ze dan ik de oven? wil wil er overnfrieten bij maken en weet niet of ik die eerder of later in de oven moet zetten. Alvast bedankt, ziet er heerlijk en makkelijk uit.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Kikkerbillen, ik heb ze nog nooit gegeten, ben ook een beetje terughoudend om ze te eten... Waar smaakt het eigenlijk naar?
Wim Kuijpers

Wim Kuijpers zegt:
Had beloofd een reactie te geven op jouw recept, in een woord echt geweldig en zo eenvoudig, ik heb ervan gesmuld, had twee kilo ingevroren billen gekocht bij Fieret vishandel, kosten -=39,00 euro , maar heerlijk met een stokbroodje,knoflook en peterselie, morgen krijg ik weer visite en die gaan voor het eerst heerlijke kikkerbillen eten!!!!!,
Wim kuijpers

Wim kuijpers zegt:
Morgen ga ik dit recept maken, was heel blij dit te vinden meer dan 25 jaar geleden dat ik dit at, door alle commotie eromheen dit nooit meer gemaakt, maar morgen weer wel, katten verzorgen meer ergernis, hahaha, je hoort nog van me hoe het smaakte, verheug me er zeer op.....
Bart

Bart zegt:
Jeetje Bart, wat is dat een vruchrbaar gebied bij jou in de vijver.....En jij maar denken dat het een dooie boel was onder water.
Als je de zaak aan het eind van het seizoen wat wil uitdunnen stuur ik bijgaand een receptje. Kan volgens mij ook heel goed in de HEKSENPOT.

Hou me op de hoogte.

Groet, Abel
coletta

coletta zegt:
Een lekker recept:(
sandra evers meyjes

sandra evers meyjes zegt:
Kikkerbillen kun je bij elke goede toko kopen;)
jan.wolfert

jan.wolfert zegt:
Inderdaad, de Makro maar ook de Sligro.
Lex

Lex zegt:
Bij de Makro zijn kikkerbillen te koop.
liske

liske zegt:
Waar in Nederland kan ik kikkerbillen kopen?
ann

ann zegt:
Om uit te proberen.
Alice

Alice zegt:
P.S.
De plastic zak mag de bodem van de pan niet raken,flinke kant water in de pan dus! (Zo warm ik gebraden kip ook op) ,gaat perfect, al doe ik dat een uurtje in de pan, met de deksel er op, op laag vuur, tegen de kook aan. Groetjes Alice.
Alice

Alice zegt:
Bedankt voor het heerlijke recept!!Ik heb er ook 2 tenen extra knoflook bij gedaan,en 't was om vingers bij op te eten!! P.s. Opwarmen heb ik in een plastic zak gedaan, daar nog een plastic zak omheen, en die in een pan met kokend water, op laag vuur en na een half uurtje zijn ze dan weer perfect warm om nog eens te smullen!
Jan

Jan zegt:
Ja hoor, dat kan. Ik zet ze meestal al klaar in ovenschalen onder folie en op op het laatste moment in de oven om ze af te werken.
smakelijk
Nathalie

Nathalie zegt:
Kan je dit ook op voorhand bakken en dan wanneer er mensen komen enkele uren later in de oven steken?