KookJij

Recept voor Kikkerbillen in de knoflookboter

Een heerlijk kikkerbillen in de knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Bourgondische familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kikkerbillen in de koekenpan aanbraden in olijfolie en een eetlepel roomboter tot ze bijna gaar zijn.
Kikkerbillen uit het braadvet halen en uit laten lekken op keukenpapier.
In een pannetje de rest van de roomboter smelten(niet bruinen) en hierdoor de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie roeren.
De uitgelekte kikkerbillen in een ovenschaal leggen en overgieten met de gesmolten roomboter.
Schaal in de oven bij 200 °C tot de boter begint te bruisen.

Mijn kookverhaal (Jan Wolfert)

recept opgedaan bij mensen in de Bourgogne

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bart

Bart zegt:
Jeetje Bart, wat is dat een vruchrbaar gebied bij jou in de vijver.....En jij maar denken dat het een dooie boel was onder water.
Als je de zaak aan het eind van het seizoen wat wil uitdunnen stuur ik bijgaand een receptje. Kan volgens mij ook heel goed in de HEKSENPOT.

Hou me op de hoogte.

Groet, Abel
coletta

coletta zegt:
Een lekker recept:(
sandra evers meyjes

sandra evers meyjes zegt:
Kikkerbillen kun je bij elke goede toko kopen;)
jan.wolfert

jan.wolfert zegt:
Inderdaad, de Makro maar ook de Sligro.
Lex

Lex zegt:
Bij de Makro zijn kikkerbillen te koop.
liske

liske zegt:
Waar in Nederland kan ik kikkerbillen kopen?
ann

ann zegt:
Om uit te proberen.
Alice

Alice zegt:
P.S.
De plastic zak mag de bodem van de pan niet raken,flinke kant water in de pan dus! (Zo warm ik gebraden kip ook op) ,gaat perfect, al doe ik dat een uurtje in de pan, met de deksel er op, op laag vuur, tegen de kook aan. Groetjes Alice.
Alice

Alice zegt:
Bedankt voor het heerlijke recept!!Ik heb er ook 2 tenen extra knoflook bij gedaan,en 't was om vingers bij op te eten!! P.s. Opwarmen heb ik in een plastic zak gedaan, daar nog een plastic zak omheen, en die in een pan met kokend water, op laag vuur en na een half uurtje zijn ze dan weer perfect warm om nog eens te smullen!
Jan

Jan zegt:
Ja hoor, dat kan. Ik zet ze meestal al klaar in ovenschalen onder folie en op op het laatste moment in de oven om ze af te werken.
smakelijk
Nathalie

Nathalie zegt:
Kan je dit ook op voorhand bakken en dan wanneer er mensen komen enkele uren later in de oven steken?
Kokkie Hans

Kokkie Hans zegt:
Ik heb dit recept uitgeprobeerd met 2 teentjes knoflook meer.
We hebben met z'n vieren heerlijk zitten smullen. Dit word zeker een vast recept in onze keuken. Bedankt!!:)
Gissie

Gissie zegt:
hummmmmm lekker hoor, bedankt voor het recept , groetjes ;)
crot

crot zegt:
Lijkt mij ook heerlijk, ga het zeker ook uit proberen.
djmagich

djmagich zegt:
Na goed overleg hebben wij besloten vrijwel alle reacties te verwijderen op dit recept.
Dit omdat deze gewoon niks te maken hebben met het recept.
Wij gaan er vanuit dat reacties gericht over wel of niet eten van kikkerbilletjes hier niet meer geplaatst worden, om ergernis te voorkomen.
Harry Löhr,
Kookjij.nl