KookJij

Kerriesoesjes met hollandse garnalen

Een heerlijk kerriesoesjes met hollandse garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriesoesjes met hollandse garnalen te bereiden

Gebruikt u i.p.v. melk in het soezenbeslag water, dan zullen de soesjes krokanter worden. Spuit de soesjes op met wat tussenruimte, anders plakken ze aan elkaar!
Breng de melk met de boter of margarine en het zout in een ruime pan aan de kook. Voeg dan al roerende de bloem erbij. Roer flink met een houten lepel tot de massa stevig is en loslaat van de bodem. Laat dit enigszins afkoelen. Daarna de pan van het vuur nemen en de eieren er stuk voor stuk doorheen mengen tot een stevig, glad beslag ontstaat. Doe dit beslag in een spuitzak met een glad spuitje en spuit hier bolletjes van (ca. 1 tot 1,5 cm.) op een met boter ingevette bakplaat. Bak de bolletjes in de oven op 200°C. in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze dan af koelen. Roer in de tussentijd de mayonaise met de room glad. Voeg de kerriepoeder, de gembersiroop, het citroensap en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de garnalen hier nu doorheen. Nu de afgekoelde soesjes half opensnijden en vullen met de garnalenvulling. Op gekoelde borden plaatsen en met sla, blokjes tomaat en partjes citroen garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst