KookJij

Recept voor Kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham

Een heerlijk kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Schil de asperges. Verwijder het zeer harde uiteinde. Snijd de bovenste delen (met puntjes) op de rol-lengte van het vlees. Kook eerst deze bovenstukken gaar naar eigen wens in gezouten water. Neem de stukken uit het kookwater en laat afkoelen en uitlekken op een reine theedoek. Snijd de overige asperges in kleine delen en laat deze in hetzelfde kookwater door en door garen.
2. Beleg elk stukje kalfsvlees met een stuk ham, een 1/2 snede kaas en wat aspergepunten. Rol het vlees op en zet het rolletje vast met een prikker of twee stukjes keukentouw.
3. Giet de gare aspergestukken af en mix ze tot mousse. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een lepeltje room toe. Snijd de rest van de ham in fijne reepjes. Snijd ook de rest van de aspergetoppen wat kleiner. Hak het bosje bieslook (hoeveelheid naar smaak) zeer fijn. Meng alles doorheen de mousse. De mousse hoeft niet warm geserveerd te worden.
4. Bak de kalfsrolletjes kort en hevig om en om tot mooi bruin in wat boter en olie. Maak met het aanbaksel een braadjussaus (maar dat is een ander recept). Laat niet te lang bakken, kalfsvlees mag best wat rozig blijven.
5. Serveer met wat gekookte aardappeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Willy,
Ik ga het nog eens bespreken met onze technische man. Zelf ben ik er ook wel benieuwd naar. Dit is eigenlijk nooit voorgekomen op KookJij;)
willydelcart

willydelcart zegt:
Inderdaad, maar er blijft een maartje. Ik breek me mee het hoofd er op. Wat is er de laatste tijd veranderd?
Welke updates heb ik gehad...
Anna

Anna zegt:
Gelukt!:D:D