KookJij

Kalfshaas met rode wijn-portsaus, witlofbitterballen

Een heerlijk kalfshaas met rode wijn-portsaus, witlofbitterballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfshaas met rode wijn-portsaus, witlofbitterballen te bereiden

1. Braad de kalfshaas aan in de geklaarde boter en kruid met peper en zout.

2. Daarna de oven gebruiken met een kerntemperatuur van 55°c zodat de kalfshaas mooi rosé blijft.

3. Saus Voeg alles bij elkaar en laat tot de 1/3 inkoken. Snij het vanillestokje open. Breng op smaak en monteer eventueel met koude boter of gebruik wat allesbinder.

4. Witlofbitterballetjes Week de gelatine in koud water. Witlof schoonmaken en kook de witlof en snijd fijn. Goed uitlekken. Fruit de ui in de boter men maakt met de bloem en het nat van de gekookte witlof een roux. Fijngesneden ham toevoegen en witlof . De uitgeknepen gelatine oplossen in de roux en op smaak brengen met kalfsfond en peper en zout en beetje nootmuskaat.

5. De massa snel laten afkoelen en afgedekt in een platte schaal in de koelkast zetten.

6. Maak mooie ronde balletjes en haal ze door de bloem.

7. Haal ze daarna door losgeklopt eiwit en daarna door het paneermeel. Haal ze vervolgens nog een keertje door het losgeklopt eiwit en paneermeel.

8. Frituur ze op 180°C vlak voor het uitserveren. Prik ze als ze klaar zijn per 2 stuks op een houten satéprikker.

9. Knolselderijpuree. Kook de aardappelen en knolselderij in kleine blokjes gaar en maak er met de overige ingrediënten een mooie puree van.






Presentatie:



1. Maak een bedje van puree midden op het bord.

2. Snijd het vlees in mooie plakken en zet die tegen de puree aan.

3. Steek de prikker met de witlofballetjes rechtop in de puree.

4. Nappeer de saus rondom.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid

Ingrid zegt:
Wat is de temperatuur van de oven? Kan ik er tegelijk aardappels in roosteren? Wat is de tijd ongeveer voor een kalfshaas van 1kg? (ivm planning bijgerechten)
Rob

Rob zegt:
Zou u iets duidelijker willen aangeven hoe lang het vlees nou in de oven moet? Bvd
rob_a

rob_a zegt:
Klinkt erg goed! Ik ga het binnekort is maken om te kijken of het wat is voor de kerst :)
sjemie

sjemie zegt:
Ziet er erg lekker uit. Ik ga het gebruiken met Kerst. Natuurlijk nog eerst even uitproberen