KookJij

Kalf scalopinne met wilde spinazie met marsalasaus

Een heerlijk kalf scalopinne met wilde spinazie met marsalasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookcursus Restaurant Perbacco
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalf scalopinne met wilde spinazie met marsalasaus te bereiden

Kalfvlees tot ± 5 mm platslaan tussen plasticfolie, blaadje salie erop en daarboven op een plak Coppa di Parma. In de koelkast leggen.
Spinaziebladen op steel afsnijden/scheuren en in water goed schoonmaken (zand eruit!)
5 tenen knoflook fruiten in zonnebloemolie. Spinazie toevoegen en roerbakken. Haal kalfvlees uit de koelkast, even 5 minuten laten rusten. Snijd de aardappelen in partjes en besprenkel ze met olijfolie en rooster ze ca 45 minuten op 170°C. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de geroosterde aardappelen. Knip de tomaten in kleine trosjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze de laatste 10 minuten samen met de aardappelen. Ondertussen 1,5 eetlepel roomboter in pan smelten en daarin kalfvlees eventjes bakken, kalfvlees omdraaien op Coppa di Parma, gas UITZETTEN. Scheut Marsala toevoegen en eventueel kalfjus!
Op de borden de spinazie mooi drapperen, 2 plakken kalfsvlees erop leggen. Sprenkel de Marsalasaus erover. Serveer eventueel met een klein beetje pasta naar keuze!
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst