KookJij

Recept voor Kaaswafels met pesto van groene kruiden

Een heerlijk kaaswafels met pesto van groene kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Deze wafels kunnen ook koud worden gegeten en dus ook een dag van tevoren worden gemaakt.
Klop de boter met wat zout in een ruime kom glad met een handmixer. Voeg na elkaar de eieren stuk voor stuk er aan toe. Voeg na ieder ei een lepel bloem toe zodat het geheel niet gaat schiften. Roer met een houten lepel de rest van de bloem, het bakpoeder, de geraspte kaas en de melk erdoor. Meng dit tot een glad deeg. Zorg dat het wafelijzer goed heet is (ca. 200°C). Bestrijk met een kwastje met wat olie en schep met een lepel een balletje op ieder wafelvlak. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels goudbruin in ongeveer 2 minuten. Haal nu voorzichtig de wafels uit het ijzer. Roer in de tussentijd de mascarpone glad en vermeng met de pesto. Breng op smaak met peper en zout. Doe deze crème tussen de licht afgekoelde wafels en serveer ze direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst