KookJij

Jamie's Tagliatelle met spinazie, mascarpone etc

Een heerlijk jamie's tagliatelle met spinazie, mascarpone etc recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: jamie oliver
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jamie's Tagliatelle met spinazie, mascarpone etc te bereiden

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na 5 minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.
Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door de spinaziesaus. Strooi de Parmezaanse kaas erop en hussel. Geef saus en pasta met wat kookvocht een zijdeachtige consistentie, zodat het geen kleffe troep wordt. Proef nog een laatste keer en zet het gerecht direct op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rob

Rob zegt:
Was erg lekker!
Vlees niet gemist in dit recept:p
jeffrey

jeffrey zegt:
Ik ga het vanavond testen en ik gooi er bacon reepjes in voor hartigheid!
 meriam

meriam zegt:
Het was overheerlijk !!
Henk-Jan & Deborah

Henk-Jan & Deborah zegt:
erg lekker en makkelijk te bereiden. wij hebben er een blikje zalm op het laatste moment aan toegevoegd. een echte aanrader voor een snelle 'gezonde' hap.