Serveer er een pasta naar keuze bij. Brood of aardappelen kan ook. Een salade is ook erg lekker als je meer groen wil.
Drink er dezelfde wijn (Valpolicella) bij die je in het gerecht verwerkt hebt.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Italiaanse paddenstoelenstoof (Spezzatino con funghi)
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Italiaanse paddenstoelenstoof (Spezzatino con funghi)
Dit is het ultieme herfstgerecht voor wie van paddenstoelen en van stoofjes houd. Voor mij dus een perfecte combinatie. In tegenstelling tot de meeste Italiaanse gerechten geen toevoeging van tomaat of tomatenpuree.
Gebruik alle soorten paddenstoelen die je lekker vindt. Gebruik een beetje gedroogde paddenstoelen (die je eerst weekt in heet water) en paddenstoelen bouillon voor NOG meer paddenstoelensmaak.
Ik heb er een pasta bij gegeten maar dit smaakt ook heerlijk bij brood of aardappelen. Een extra groente gerecht is niet noodzakelijk want de paddenstoelen bevatten voldoende vitamines.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Italiaanse paddenstoelenstoof (Spezzatino con funghi) te bereiden
- Poets de paddenstoelen goed schoon met een doekje en snij ze in schijfjes, stukjes enz. de kleinsten kun je gewoon heel laten, week de gedroogde paddenstoelen ik kokend water (zoveel water dat ze onder staan) en snij ze daarna in kleine stukjes, snijd het vlees ik dobbelstenen, snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie en smelt hierin de boter en bak het vlees hierin rondom bruin, bestrooi met peper en zout.
- Haal het vlees weer uit de pan en bak dan het spek met de knoflook en de uien, doe dan het vlees weer terug in de pan.
- Voeg de tijm, oregano, basilicum, de geweekte paddenstoelen (incl. vocht), wijn, Edik, en de paddenstoelenbouillon toe. Als je nog meer Italiaanse kruiden wilt gebruiken voeg die hier dan ook toe, zorg dat het vlees goed onder staat.
- Laat dit geheel zo'n 2 ½ uur stoven. Totdat het vlees al zacht begint te worden. (Eventueel langer indien nodig.)
- Bak in een andere pan de paddenstoelen en voeg ze toe aan het geheel. Laat dit nog een half uurtje mee stoven en bind daarna de saus eventueel een beetje indien nodig.
 
                    





 
					

