KookJij

Italiaanse paddenstoelenstoof (Spezzatino con funghi)

Dit is het ultieme herfstgerecht voor wie van paddenstoelen en van stoofjes houd. Voor mij dus een perfecte combinatie. In tegenstelling tot de meeste Italiaanse gerechten geen toevoeging van tomaat of tomatenpuree. Gebruik alle soorten paddenstoelen die je lekker vindt. Gebruik een beetje gedroogde paddenstoelen (die je eerst weekt in heet water) en paddenstoelen bouillon voor NOG meer paddenstoelensmaak. Ik heb er een pasta bij gegeten maar dit smaakt ook heerlijk bij brood of aardappelen. Een extra groente gerecht is niet noodzakelijk want de paddenstoelen bevatten voldoende vitamines.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse paddenstoelenstoof (Spezzatino con funghi) te bereiden

  1. Poets de paddenstoelen goed schoon met een doekje en snij ze in schijfjes, stukjes enz. de kleinsten kun je gewoon heel laten, week de gedroogde paddenstoelen ik kokend water (zoveel water dat ze onder staan) en snij ze daarna in kleine stukjes, snijd het vlees ik dobbelstenen, snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm de olijfolie en smelt hierin de boter en bak het vlees hierin rondom bruin, bestrooi met peper en zout.
  3. Haal het vlees weer uit de pan en bak dan het spek met de knoflook en de uien, doe dan het vlees weer terug in de pan.
  4. Voeg de tijm, oregano, basilicum, de geweekte paddenstoelen (incl. vocht), wijn, Edik, en de paddenstoelenbouillon toe. Als je nog meer Italiaanse kruiden wilt gebruiken voeg die hier dan ook toe, zorg dat het vlees goed onder staat.
  5. Laat dit geheel zo'n 2 ½ uur stoven. Totdat het vlees al zacht begint te worden. (Eventueel langer indien nodig.)
  6. Bak in een andere pan de paddenstoelen en voeg ze toe aan het geheel. Laat dit nog een half uurtje mee stoven en bind daarna de saus eventueel een beetje indien nodig.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er een pasta naar keuze bij. Brood of aardappelen kan ook. Een salade is ook erg lekker als je meer groen wil.
Drink er dezelfde wijn (Valpolicella) bij die je in het gerecht verwerkt hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst