Recept
« Terug naar recepten
Indische lekkerbeksandwich
PT20M
Indische lekkerbeksandwich
Een heerlijk indische lekkerbeksandwich recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische lekkerbeksandwich te bereiden
Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.