KookJij

Huzarensalade kermis

kermis
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
  2. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Uit een heel oud kookboekje dat ik ooit zonder kaft van iemand kreeg.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Huzarensalade kermis te bereiden

De huzarensalade:
Snijd alles voor de salade in kleine dobbelsteentjes, niet te groot en niet te klein. Hak augurkjes en zilveruitjes iets fijner, en meng in een grote kom door elkaar. Dit kun je al van tevoren doen, de smaak wordt zelfs beter als de salade even staat. Het is de bedoeling dat alle ingrediënten apart herkenbaar zijn.
Als je meer tijd hebt kun je de mayonaise zelf maken, en in plaats van smac of ham gaar, koud draadjesvlees nemen zoals rundvlees.
Begin met alle vaste ingrediënten goed te mengen. Doe dan eerst de mayonaise erdoor.
Verder meng je de rest van de ingredienten naar smaak erdoor, zoals jij het lekker vindt.

Serveren:
Dien de salade op op een platte schaal, waarop je eerst wat slabladeren legt. Maak de vorm die je zelf leuk vindt, ligt ook een beetje aan de schaalvorm, bijv. ovaal of rond, vierkant.

Smeer er evt. wat mayonaise overheen om het glad te maken, echter: je kunt dan de structuur van de inhoud niet meer goed zien en ik vind dat jammer. Van mij mag het grof blijven.
Versier de salade nu met kleine hapjes als gevulde tomaatjes en eieren etc., of met plakjes ei, augurk, vleeswaren opgerold, doe dit naar eigen inzicht en smaak.
Voor een andere gelegenheid dan kermis kun je er een "versierthema"van maken bijv. Sinterklaashoofd, paasei, Kerstboom of klok (oud&nieuw)
Ik maakte het eens voor de carnaval toen er gasten meekwamen naar huis, en had het als clownshoofd versierd, erg leuk!

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Deze huzarensalade werd bij ons vroeger gemaakt voor de gasten als er kermis was. Dan gingen we met z'n allen naar de kermis, en bij terugkomst had mijn moeder belegde broodjes en deze mooi versierde salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hans

hans zegt:
Grote klasse.