KookJij

Heldere visbouillon met garnituur

Een heerlijk heldere visbouillon met garnituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere visbouillon met garnituur te bereiden

Breng de ingredienten voor de bouillon langzaam aan de kook, zet direct het vuur klein en laat gedurende een 1/2 uur lanzaam trekken.
Laat de bouillon volledig afkoelen in een bak met ijswater en haal dan het vet er af en klaar alles met 2 eiwitten per liter vocht.
Giet de bouillon door een neteldoekse lap, die van tevoren vochtig is gemaakt.
Snij de tongfilets in schuine stukken van 1 1/2 cm breed.
Tomaten pellen, het zaad verwijderen en in 10 parten snijden.
Doe nu de vis in de bouillon, zodra deze weer gaat koken.
Voeg dan de tomaat, ananas, beetje basilicum, beetje koriander en een mespuntje cayennepeper toe.
Doe na 3 min. de garnalen er bij en laat het geheel nog 5 min. trekken. Verdeel de rijst over de voorverwarmde soepkoppen, giet de bouillon er bij en garneer met een beetje peterselie.
Geef er vers stokbrood bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst