KookJij

Hazenpastei met pistachenootjes

Een heerlijk hazenpastei met pistachenootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazenpastei met pistachenootjes te bereiden

Snijd de dag voordien het vlees klein en bak het gaar in wat boter. Laat afkoelen. Plet de pistachenoten en de walnoten fijn in een mortier of met een deegrol. Snijd de ham in stukjes. Draai het hazenvlees en de stukjes ham door een vleesmolen met kleine gaatjes. Doe dat gehakt in een kom, voeg er de boter, de eierdooiers en de geplette noten bij en meng tot een homogene massa. Voeg er de cognac en het citroensap bij. Breng op smaak met peper en zout en meng nog eens grondig. Bedek de bodem en de zijkanten van een cakevorm (met een lengte van ± 20 cm) met bakpapier en stort er de vleespastei in. Goed aandrukken ! Dek af met boterpapier, leg er een plankje op en zet er een gewicht op. Zet de cakevorm minimum 12 uur in de koelkast.
Bereiding
De dag zelf week je de gelatine in koud water. Verwarm de bouillon met de port en los de gelatine erin op. Giet de bouillon in een lage vorm en laat 2 uur in de koelkast opstijven. Ontvorm daarna en snijd in blokjes. Stort de pastei, net voor het opdienen, op een lange dienschotel en verwijder het bakpapier.
Presentatie
Dien op met de gelatineblokjes en geef er toast bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst