KookJij

Hartige kiptaart

Een heerlijk hartige kiptaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige kiptaart te bereiden

Kook de kipfilet gaar en snij deze in kleine blokjes.
Was de prei.
Snij de prei en de ui in ringen.
Kook de boontjes zodat ze nog knapperig zijn.
Was de champignons en snij ze in plakjes.
Bak de ui en de prei in wat boter.
Voeg de champignons en de boontjes toe.
Klop de eieren met de room, de bloem, mosterd, kerriepoeder, peper, zout en ketjap.
Voeg hierbij de kip en de gebakken groenten bij.
Beboter een springvorm en bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag hierin.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C. gaar in 25 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
corrina,
Succes ermee, ik hoor het wel of die gelukt is.:);)
m.v.g. Bert Allers
corrina

corrina zegt:
Ik ga het vanavond proberen.
Ben benieuwd.:D:D
bertal

bertal zegt:
Karin,
Fijn dat hij onwijs lekker was, heb hem zelf ook al eens gemaakt.
bedankt voor de leuke reactie:);)succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
Karin

Karin zegt:
Wel de hartige kiptaart was onwijs lekker! Een beetje aan de flauwe kant, maar dat weet ik dan mooi voor een volgende keer. Het is wel een erg machtig gerecht, door de vele ingredienten die erin zitten. Voor degenen die hem nog gaan maken, succes en Bon appetit.;)
bertal

bertal zegt:
k_lotterman,
Proficiat en dan nog je eigen inbreng er van gemaakt.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Yes, de taart is gelukt! Ik heb er voor de kleur en de smaak ook nog een klein blikje mais ingedaan. Als ik het heb gegeten, laat ik jullie zo snel mogelijk weten hoe het smaakte.....;)
Karin

Karin zegt:
Ok, dank je wel, ik wist het even niet. Er zijn ook zoveel soorten boontjes,;)
bertal

bertal zegt:
K_lotterman,
Gebruik er maar gewone sperzieboontjes voor, en dan beetgaar koken dat ze nog knapperig zijn.
veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Hoi Bert, het lijkt me echt een heerlijk recept, maar ik heb toch nog een vraagje; wat voor soort boontjes doe je er in? Er zijn zoveel soorten:?
bertal

bertal zegt:
Resi:
Bedankt voor je reactie,
Maar volgens de receptuur is het toch
10 eieren.
Proberen maar :):)
m.v.g. Bert
resi

resi zegt:
klinkt erg lekker maar is 10 eieren niet erg veel voor 4 personen,:?