-
Carnitas (Mexicaanse pulled pork)
Categorie: Warm, Vlees, Stoofschotels
120 min
Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt
alles gegeten met tacos. 's Morgens 's middags en 's avonds en ook nog
tussendoor....
Ingredienten: 1 kg Procureur (varkensnek of varkensschouder zonder been), olie, 2 uien, 4 tenen knoflook, 1 verse jalapeno (of 1 el uit een potje), 1 tl peper, 1/2 el zout, 1 el oregano, 1 el chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 2 limo...
-
Kalfskroketten & bitterballen
Categorie: Warm, Warm
180 min
Ingredienten: 500 g mager kalfsvlees, 1 ui, 1 takje peterselie, 1 takje selerij, tijm, zout en peper, 70 g boter, 80 g bloem, 1 dl slagroom, 1 ei, paneermeel, water
-
Indische pasteitjes
Categorie: Warm, Snacks
90 min
Heerlijke snack voor in de diepvries te hebben.
Ingredienten: 1 kilo mager half om half gehakt, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 stelen prei, 1 spitskool of witte kool, bosje selderij, 1 grote wortel, 1 bouillonblok of poeder, 1 eetlepel suiker, naar believen sambal, 4 geroosterde fijng...
-
Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
Categorie: Warm, WK 2014
15 min
Ingredienten: 1 stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote tomaten, 2 eetlepels fijngesneden verse of diepvries basilicum, 2 bolletjes mozzarella
-
Nasiballen
Categorie: Gerechten, Warm
20 min
Ingredienten: 1 kg nasi (zelf maken of kant en klaar kopen)., 2 eieren, paneermeel, 2 bouillonblokjes, 100 gr margarine, bloem
-
Gebakken Courgetteschijfjes
Categorie: Groenten, Warm, Amuse, Warm
45 min
Je kunt het serveren als appetizer bij de borrel of als bijgerecht bij een maaltijd of als voorafje.
Ingredienten: 2 flinke courgettes, geschild en gesneden in dunne ronde plakken, 2 geklutste eieren in een diep bord, 100 gram maizena , paneerkruim (panco), een diep bord vol, 5 cc fijn gemalen zeezout, 3 cc knoflookpoeder, 3 cc vers...
-
Zeeuwse palingbroodjes
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 1 pak wittebroodmix, 3 deciliter lauw water, 25 gram boter, bloem, 250 gram gerookte paling, vers gemalen peper, boter om in te vetten, 1 ei
-
Bladerdeeg hapje speciaal voor Tantelief
Categorie: Warm, Vegetarisch
60 min
Ik wilde tantelief en oom eens lekker vertroetelen met hapjes, vandaag. Dit was een warme versie en geloof dat hij goed in de smaak is gevallen. Een klein...
Ingredienten: bladerdeeg, 1 bakje vegetarisch gehakt (175 gram), 3 uien, 1 rode (punt) paprika, 1 aubergine, 1 bakje champignons, 3 tomaten, 2 teentjes knoflook, gember, vers of concentraat, basilicum, oregano, scherpe paprikapoeder,...
-
Surinaamse kroketjes
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 500 gram gehakt, 1 ui, Aromat (1 eetlepel), Sambal van de toko, Nootmuskaat (1 theelepel), Franse uiensoep in poedervorm, Boter, Bloem, Paneermeel, ei
-
Samosa's hapje uit Zuid Afrika
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...
-
Antilliaanse viskroketten
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 500 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 paprika, 2 takjes bladselderij, 1 takje peterselie, 1/2 madame jeanette peper, 250 mililiter melk, 250 mililiter water, 1 grote visbouillonblok, 1/2 kipbouillonblok, 35 gram boter, 1/2 th...
-
Gefrituurde sprinkhanen
Categorie: Insekten, Warm
40 min
Serveertips:
Serveer met de chilisaus. Ook lekker spannend bij de borrel.
Eet smakelijk!
Ingredienten: sprinkhanen (gevriesdroogd verkrijgbaar bij de Sligro), 100 ml. Spa met prik (of ander prikwater), 50 gram bloem, zout, arachideolie om te frituren, voor de chilisaus:, 8 Spaanse pepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden...
-
Gebakken parasolzwam
Categorie: Bakken, Warm
20 min
Ingredienten: parasolzwam
-
Pretzels (zoute krakelingen)
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 300 gram tarwemeel;, 1 dl handwarm water;, 1 zakje (10 gram) gist;, 1/2 eetlepel suiker;, 1 ei;, grove zoutkorrels.
-
Dolmas
Categorie: Warm, Warm
30 min
Ingredienten: voor 4 pers:, 1 blikje dolmas, (turkse winkel), 2 uien, 3 tomaten, 300 gr runder of lamsgehakt, half kopje gekookte rijst, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, 1 á 2 theel. milde paprikapoeder, 3 á 4 eetl.boter
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers