KookJij
Lees meer Lees minder

Warm

In deze categorie vind je de recepten om zelf je warme hapjes te serveren op je feestje. Zelf bitterballen maken? Het is een klusje, maar je gooit er zeker hoge ogen mee!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Warm7 recepten

    1. Een eenvoudig en snel hapje in een handomdraai gemaakt door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg. Niet alleen geschikt voor bij de tapas maar ook... Ingredienten: Pakje chistorra worst van 220 gram of 4 verse Chorizo of chipolata worstjes, 6 plakjes bladerdeeg, 1 ei
    2. Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever... Ingredienten: Ingrediënten voor 12 spiesjes:, 400 gram varkenshaas of fricandeau, Voor de marinade:, Voor de marinade:, 1 sjalot, 1 kleine rode Spaanse peper, 1 dl olijfolie, 3 el droge sherry, 1 tl milde paprikapoeder, ½ tl gemalen k...
    3. Een heerlijk gerechtje dat niet mag ontbreken bij een tapas avondje. Snel en makkelijk te maken dus je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan. Schrik n... Ingredienten: 750 gram kipfilet (kipkluifjes of vleugels kan ook), 10 tenen knoflook, 6 el olijfolie, ¼ kop droge witte wijn, zwarte peper en zeezout

    4. Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje... Ingredienten: 2 vijgen, 4 plakjes geitenkaas (90 gr), honing, 4 amandelen
    5. Ingredienten: 500 gram gehakt, 1 ui, Aromat (1 eetlepel), Sambal van de toko, Nootmuskaat (1 theelepel), Franse uiensoep in poedervorm, Boter, Bloem, Paneermeel, ei
    6. Ingredienten: 200 gr spaghetti, olijfolie, 2 teentjes knoflook, klein gesnipperd, 2 handjes geraspte kaas, 1 handje peterselie, 2 eieren, 1 eidooier
    7. Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...
    8. Gehaktballetjes zijn er in allerlei soorten. Deze pittige variant is zeker een aanrader om te maken en van te genieten. Ingredienten: 1/2 kg. rundergehakt, 2 knoflookteentjes, 2 kleine sjalotjes, zout naar smaak, vers gemalen peper, 1 tl. ketoembar, 1/2 tl. djinten, 2 lekkere verse lombokjes - zeer fijn versnipperen (of 2 tl. sambal oelek), 1 ei, 2 eet...

    9. Heerlijke snack voor in de diepvries te hebben. Ingredienten: 1 kilo mager half om half gehakt, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 stelen prei, 1 spitskool of witte kool, bosje selderij, 1 grote wortel, 1 bouillonblok of poeder, 1 eetlepel suiker, naar believen sambal, 4 geroosterde fijng...
    10. Ingredienten: -scampi's 4, -handvol gerookt spek, -1soeplepel tomaten coulis, -gehakte dille, -viskruiden, -gorgonzola(stukjes)
    11. Ingredienten: 300 g schapen- of lamsgehakt, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, zout en peper, ¼ theelepel chilipoeder, 1 kleine ui, 50 g gepelde walnoten, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 dl bouillon, enkele druppels taba...
    12. Ingredienten: 1 kg nasi (zelf maken of kant en klaar kopen)., 2 eieren, paneermeel, 2 bouillonblokjes, 100 gr margarine, bloem
    13. Gevulde, zéér dunne gefrituurde flensjes Ingredienten: voor de vulling:, 2 uien, 400 gram tauge, 4 tenen knoflook, 400 gram witte kool kleingesneden, 2 stelen prei kleingesneden, 1 rundvlees bouillonblok verkruimeld, 2 kleine blikjes bamboescheuten in sliertjes, 1 gerookte k...

    14. Lasagna is een Italiaans pasta gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit het middeleeuwse Napels (Campania). In z'n allereerste begin bestond het uit laa... Ingredienten: 500 gram runder gehakt, 125 gram varkensgehakt, 4 sjalotten snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 1 bosje platte peterselie snipperen, 1 bosje platte peterselie snipperen, 150 gram kleine champignons klein snijden, 1...
    15. Serveertips: Serveer met de chilisaus. Ook lekker spannend bij de borrel. Eet smakelijk! Ingredienten: sprinkhanen (gevriesdroogd verkrijgbaar bij de Sligro), 100 ml. Spa met prik (of ander prikwater), 50 gram bloem, zout, arachideolie om te frituren, voor de chilisaus:, 8 Spaanse pepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas
    Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas Categorie Vlees
    Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iet.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hertenbout met trappistenbier
    Hertenbout met trappistenbier Categorie Wild, Kerst
    Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ideaal dus voor een dineetje of zelfs met kerst. Niet alleen het vlees maar o.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus
    Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus Categorie Vlees
    Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Traditionele erwtensoep (familierecept)
    Traditionele erwtensoep (familierecept) Categorie Maaltijdsoepen, met Vlees, met Groente
    Ik weet het, er bestaan al 1001 recepten voor erwtensoep. En ik heb ook echt niet de illusie dat ik hiermee iets verrassends neerzet, maar mijn dochter wil.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  5. Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
    Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm. Categorie Ovenschotels
    Heerlijk en snel klaar en gewoon lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden koppel ! . De bereidingstijd is circa -35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pompoen/peren chutney
    Pompoen/peren chutney Categorie Overig, Koud
    In de pompoenentijd kom je ze overal tegen, op de markt, bij de groenteboer en ook in de supermarkt. Bij ons in de buurt zie je ze zelfs vaak in een stalle.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  7. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
    Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus Categorie Amuse
    Gemaakt voor de overbuurtjes als amuse tijdens een avondvullend dinertje. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten
    Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten Categorie Hoofdgerecht
    Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die.... De bereidingstijd is circa -60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
    Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... Categorie Warm
    Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat.... De bereidingstijd is circa -30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
    Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. Categorie Overig
    De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus va.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.