KookJij

Hapje: peperkoek met een verrassend duootje van eend

Een heerlijk hapje: peperkoek met een verrassend duootje van eend recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje: peperkoek met een verrassend duootje van eend te bereiden

Snij dde peperkoek in vierkantjes.
Maak 4 mooie quennelle, dresseer dit op de peperkoek.
Rol de eendenborst filet op garneer op de mousse, werk af met peterselie een stukje mandarijn en de gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Een quennelle is niets anders dan een soort ovaal bolletje of eivormig hoopje.
Mooie quenelles krijg je door 2 eetlepels eerst in lauwwarm water te dompelen, één lepel voorzichtig in de tot quenelles te vormen massa te scheppen en met behulp van de tweede lepel tot een eivormig bolletje glad af te strijken.
Ontbijtkoek, peperkoek, feeste, lekkerkoek of zoete koek, honingkoek, kruidkoek of pondkoek is koek die in België en Nederland bij het ontbijt, bij de middagmaaltijd of als tussendoortje wordt gegeten.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);):p
fabita

fabita zegt:
Dat ziet er goed uit. Iets voor mijn oudste zoon, die is gek op eend (en is een goede amateurkok):p