Recept
« Terug naar recepten
Hamburgers met kruidige krieltjessalade en sperziebonen
PT25M
Hamburgers met kruidige krieltjessalade en sperziebonen
Hamburgers met kruidige krieltjessalade en sperziebonen
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart Hollandse weken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburgers met kruidige krieltjessalade en sperziebonen te bereiden
- Kook de krieltjes gaar in ca. 10 - 15 minuten in gezouten water.
- Giet af en laat afkoelen.
- Maak intussen de sperziebonen en sugarsnaps schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water.
- Spoel af onder de koude kraan en laat verder afkoelen.
- Snij ze daarna in grove stukken.
- Bak in een koekenpan de hamburgers rondom bruin in een klont roomboter, keer af en toe om.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Hak intussen de knoflook, kappertjes, munt en basilicum helemaal fijn en meng met het citroensap en de olijfolie.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng de krieltjes met de sperziebonen, sugarsnaps, cherrytomaten en groene salsa.
- Serveer met een hamburger.