KookJij

Recept voor Ham-Kaas-Vruchten Salade

Wat is er lekkerder dan vers zomerfruit. En dan nog gecombineerd met Parmaham en burrata-kaas. Iets dergelijks heb ik een aantal malen gehad in Toscane en in de Veneto.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Halveer de vruchten, ontpit ze, respectievelijk haal het klokhuis eruit en schil ze, behalve de pruimen. De halve peren nog eens halveren.
  2. Kwast de vruchten ruim in met olijfolie en bestrooi ze met vers gemalen zwarte peper en zeezout.
  3. Leg ze op de snijkant van een hete BBQ of grill  en laat ze zo lang liggen totdat ze zwarte plekjes gaan vertonen (zo'n 5 minuten). Haal ze van de BBQ (of uit de grillpan) en laat ze volledig afkoelen.
  4. In een kommetje de rest van de olie vermengen met het citroensap en op smaak brengen met peper en zout.
  5. Was de sla goed (haal de bladen van de krop radicchio af) en droog ze goed en leg de sla dan in de dressing en roer die goed om zodat alle blaadjes met olie worden bedekt.
  6. Verdeel de blaadjes over de borden. Leg daarop het fruit en daartussen de burrata. Verdeel de ham over de bordjes en druppeldan op elk bordje 5 cc oude balsamico azijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer hierbij een witte wijn met een licht zoetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst