KookJij

Groenten een heerlijke combinatie

Witlof, witloof, grondwitloof of Brussels lof, is een bladgewas, een bladgroente, dat/die in het donker wordt geteeld. In het licht wordt de krop door chlorofylvorming namelijk groen. De afgesneden (afgebroken) krop kan rauw of gekookt worden gegeten. Witlof behoort tot de cichoreiachtigen, waar onder andere ook roodlof en andijvie,
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenten een heerlijke combinatie te bereiden

  1. Witloof in fijne reepjes snijden. Porei in ringen snijden. Ajuin in halve ringen snijden.
  2. Stoof de groenten beetgaar aan in zonnebloemolie en kruid naar smaak met de harissakruiden. Als laatste de in blokjes gesneden tomaat toevoegen. Serveer deze groenten zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst