KookJij

Recept voor Groente Balletjes uit Rusland

Een heerlijk groente balletjes uit rusland recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 7 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Pims-pages
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Was de artisjokken door ze met de steel naar boven in het water op en neer te bewegen.
Snijd de steel en het harde deel van de bodem weg, verwijder de buitenste harde bladeren en knip de scherpe
punten van de andere bladeren af. Snijd de artisjokken overlangs twee keer door en verwijder het zogenaamde
hooi uit het binnenste van de artisjokken. Maak vervolgens de wortels schoon, schap ze en snijd ze in stukken.
Zet ze op met de artisjokken en kook ze samen ongeveer 20 minuten voor.
Snijd intussen de donkergroene bladeren van de preien af. Was de preien en snijd het witte en lichtgroene deel
in stukken en was deze nog eens. Was ook de bleekselderij en snijd de stengels en de jonge bladeren in stukken.
Doe de preien met de selderij en het blad van de selderij met wortel en de artisjok in de pan en laat de groenten
vervolgens bijna gaar worden. Verwarm intussen de olijfolie, fruit daarin de uien goudgeel van kleur.
Voeg de knoflook toe en neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Maak de aardappels met een vork of een mixer zeer fijn en roer daar
de thijm - rozemarijn - en nootmuskaat door met wat peper en zout. Voeg de peterselie toe en sprenkel wat
sojasaus over de aardappelen. Werk er daarna met een vork de gefruite uien door.
Giet het kooknat van de groenten, bewaar dat en maak de groenten fijn met behulp van een mixer of keukenmachine.
Zorg er wel voor dat er nog stukjes groente herkenbaar zijn. Dus geen puree maken.
Schep de groenten door de aardappelpuree, voeg de eieren toe en eventueel nog zoveel van het groente kooknat
tot een stevig maar smeuïg mengel ontstaat. Maak dit mengel pikant van smaak met nootmuskaat peper en zout.
Bestrooi het aanrecht met bloem. Neem telkens een flinke lepel van het groentemengsel uit de pan en rol ze door de
bloem en maak er mooie balletjes van zonder barstjes. Verwarm de boter of de olie in de koekenpan en bak daarin
onder geregeld omschudden de groenteballetjes door en door warm en mooi van kleur.
Houd er rekening mee dat door het bakken de smaak van het baksel wat minder pikant kan zijn.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst