KookJij

Goulaschsoep

Een heerlijk goulaschsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulaschsoep te bereiden

Doe de boter in de pan en bak hierin het spek uit. (niet bruin laten worden) Haal het spek uit de pan en doe in het vet dat achterblijft de fijngesneden poulet, en bak dit bruin. Voeg nu de gesnipperde uien toe en laat dit 10 min smoren. Voeg nu het uitgebakken spek toe en laat dit onder voortdurend roeren nog eens 10 min smoren. Voeg nu de volgende ingredienten toe (laurier, basterdsuiker, zout, paprikapoeder, peperkorrels, tijm, marjolein, foelie, kruidnagel, tomatenpuree, knoflook, azijn en bouillonblokken) en laat het geheel 5 min smoren. Voeg nu sambal, mosterd, en ketjap toe. Voeg nu 3,1/2 liter water toe en laat het geheel 4 uur trekken, en daarna een nacht rusten. Voeg de met water aangemaakte maizena toe. Voeg als laatste de schaschliksaus, barbequesaus, curry en de goulaschkruidenmix toe. Nog even in laten trekken en smullen maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delarosa

Erwin Delarosa zegt:
Dit recept raakt kant noch wal. Dit kan toch niet lekker zijn??? Mijn vriendin is Hongaarse en werd grauw toen ze het alleen al las.....
riafon

riafon zegt:
Beste,
Ik kom nogal eens in de poesta, maar weet je uit welke regio dit recept komt? Ik heb hier , aan de rand van de posta wel enkele Hongaarse kookboeken , maar ik vind zulk een recept niet terug: Vooral het gebruik van de kruiden vind ik merkwaardig. Ik ga het toch eens proberen.
andreajudit

andreajudit zegt:
Geboren en getogen Hongaarse. Bovenstaand recept en ingredienten hebben niets met de echte Hongaarse "gulyas" te maken!
richard

richard zegt:
Sorry maar dit heeft echt niks met goulaschsoep te maken, ketjap, shaschliksaus. Ik kom al jaren in Hongarijen maar ben nog nooit bij een Hongaar deze producten tegen gekomen :(
johnhendrix

johnhendrix zegt:
Ik heb er naast de paprika's, extra soepgroenten, aardappels en vlees bij gedaan.....erg lekker:)
Henny

Henny zegt:
Hallo dit recept is niet van mijn ik geeft alleen even door met de kruidenbuiltje voor extra vleesbouillon dit maakt deze goulaschsoep de smaak beter van en aan twee kanten aan de pan twee van deze zakjes kruidenbuiltjes hangen.en naar een tijdje haal je deze zakjes er uit tot bijna de goulaschsoep klaar is en dan zeg je de smaak is toch beter.:p:p
Camilla

Camilla zegt:
Bij dit recept kan ik me niet voorstellen dat een Hongaar dit heeft gegeven alszijnde orginele Goulashléves.
Basis is goed maar geen zakjes of flesjes. Verder mis ik inderdaad de verse groenten zoals wortel, aardappel, selderie en nokkeltjes(een soort meelspijs) Dus misschien lekker maar niet origineel:p
Petra

Petra zegt:
Lijkt een lekker recept, jammer van die zakjes kruidenmix... zo veel kruiden en dan ook nog TWEE zakjes mix???
Waar vind ik de groente in het recept? Op de foto zijn ze duidelijk te zien.:?
henri

henri zegt:
schaschliksaus, barbequesaus, curry en de goulaschkruidenmix kennen ze niet in hongarije maar de rest van de ingredienten klopppen zeker..laat de laatste ingrediente weg en je hebt een orgineel recept voor een goulaschsoep;)
johnhendrix

johnhendrix zegt:
Erg lekkere soep, ik ben alleen wat terughoudender geweest met het zout. Verder heb ik nog wat verse paprika's toegevoegd.
Bedankt!
:)
helmsing

helmsing zegt:
Hallo Marijke, Dit is een geweldig goed recept ondanks de uitgebreide receptuur.
Heerlijk gegeten.
Annabel
ruud

ruud zegt:
Erg lekker. Compliment.:)
john bosman

john bosman zegt:
een echte aanrader.Klasse!!
brandaris

brandaris zegt:
ja dit recept is zeer lekker ik neem me petje er af