KookJij

Recept voor Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

Een heerlijk gewokte rogreepjes in zoetzure saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.
De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes. De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden. De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen. De champignons in schijfjes snijden.
De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water. Goed laten uitlekken.
De vis uit de marinade halen. Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen. Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.
De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.
De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken. De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.
Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Anja van Wijchen,
Alvast bedankt en sojascheuten zoals wij het hier in België noemen is bij jullie beter bekend als taugé.;)
Anja van Wijchen

Anja van Wijchen zegt:
Lijkt me erg lekker. Maar wat zijn eigenlijk sojascheuten?