KookJij

Gestoomde groenten in citroensaus

Een heerlijk gestoomde groenten in citroensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde groenten in citroensaus te bereiden

Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Breng ondertussen de bouillon aan de kook in de stoompan. Leg eerst de wortelplakjes, koolrabi en ui in de zeef van de stoompan en stoom ze in ca. 8 minuten gaar.
Voeg dan de overige groenten erbij en laat nog 5 tot 7 minuten stomen tot ze beetgaar zijn. Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout. Roer de boter en citroen in een pannetje en verwarm deze samen met wat stoomvocht van de groenten. Laat op matig vuur tot de helft inkoken. Voeg dan de peterselie er aan toe.
Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en giet de citroensaus er over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Ik ben met Koekaratchee eens en zal zeker, op mijn verjaardag misschien, uit proberen.
Weet trouwen iemand wie de Indische tafel heeft ontdekt??
Mvg
Sjourd
koekaratchee

koekaratchee zegt:
ziet er weer fantastich gezond en lekker uit!:)