KookJij

Geroosterde paprikasoep met feta

Heerlijk zo'n soep met een Mediterraans accent. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en het mooi weer is krijg je hier weer trek in. Als je de paprika's in de oven roostert is de soep NOG lekkerder en doordat je het velletje verwijdert is de soep ook nog eens vriendelijker voor je maag. Als je het (te)veel werk vind om de velletjes van de paprika's af te pellen kun je eventueel ook paprika's uit een pot gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar vers.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde paprikasoep met feta te bereiden

  1. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op een bakblik en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven of tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe de paprika's in een plastic zak en laat ze afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze grof.
  2. Verhit in een soeppan een beetje olie en fruit hierin de gehakte knoflook met de ui, voeg het paprikapoeder toe en schep door elkaar, let op dat het niet aanbrand.
  3. Voeg de fijngesneden wortel toe.
  4. Doe de bouillon en de gepureerde tomaten erbij.
  5. Voeg dan de paprikastukjes en daarna de oregano en fijngesneden basilicum toe.
  6. Schep alles door elkaar en laat dit ongeveer een kwartiertje (of tot de groenten zacht genoeg zijn) pruttelen en zet er dan de staafmixer in om alles tot een gladde massa te pureren.
  7. Voeg de in stukjes gesneden feta toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt de feta ook vervangen door geitenkaas. Als je de soep helemaal vegetarisch wilt maken gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst