KookJij

Gepocheerd ei met groene asperges

Een heerlijk gepocheerd ei met groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerd ei met groene asperges te bereiden

Breng water met zout aan de kook en blancheer de asperges totdat ze bijna gaar zijn. vul een sauspan drie-vierde volledig met water en breng aan de kook. voeg het dragonazijn toe en verminder hitte bijgevolg dat het water slechts onder kookpunt is. breek een per een de eieren in een klein kommetje, en glijd ze daarna voorzichtig het water in. pocheer totdat het wit van het ei gaar uitziet, maar de eidooiers nog rauw; ongeveer 3 minuten. sauteer terwijl de eieren pocheren de ontbijtspek en verdeel over de 4 borden. leg op elk bord 4 stengels asperges. laat de gepocheerde eieren uitdruppelen op keukenpapier. leg één gepocheerd ei op de asperges en die direct op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst