KookJij

Gekarameliseerde appelstukjes

Een heerlijk gekarameliseerde appelstukjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekarameliseerde appelstukjes te bereiden

Snijd de appel in plakjes. Zet de pan op het vuur en schenk er wat olie in. Leg de appelstukjes in de pan en draai ze steeds met een spatel om. Als ze goudbruin zijn doe je er wat suiker bij en wacht tot die is gekarameliseerd. Dan zijn de appeltjes klaar!
Smullen maar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annekoken

annekoken zegt:
:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Anne,
Probeer ook eens wat kaneel onder die basterdsuiker te doen. Dan geeft je dit een hele nieuwe ervaring.
Ik gebruik altijd boter i.p.v. olie, want ik ben dol op boter.
Ik bedoel mijn opmerkingen niet als kritiek, maar als suggestie. Daarom snuffel ik elke dag deze site door, om nieuwtjes te vinden. Want zoals men zegt:"Verandering van spijs doet eten".