KookJij

Recept voor Gefrituurde Kip uit Zuid - Korea

De stukjes kip worden in een speciaal beslag gedoopt,alvorens te worden gefrituurd.ER zit wodka in het beslag,dat is om te voorkomen dat we een taai meel korstje krijgen bij het frituren,omdat te veel water te veel gluten zou kunnen induceren
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 0 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verhit in een droge pan de sesam zaadjes.Houd ze goed in beweging tot ze lekker gaan ruiken en knapperig zijn geworden.Zet apart.
  2. Verhit de sesam olie in een pan  en voeg toe de gemberrasp en het witte snijdsel van de lenteuien.De lenteui moet zacht worden.Dan toevoegen de gochuang,het tomatenconcentraat en de gula Djawa.Breng dat aan de kook en haal af van het vuur.Roer er nu een 125 cc water door en doe in een kommetje en houd dat warm.
  3. Meng de maizena,bloem,bakpoeder,zout en peper door elkaar in een grote komen maak een beslag met 125 cc bruiswater en 125 cc wodka.
  4. Dip de stukken kip in het beslag.laat uitdruipen en doe in de frituur met niet meer dan 2 of 3 stukken tegelijk.
  5. De stukken kip moeten toch wel een minuut of 7 in de frituur voor ze gaar zijn.
  6. Laat de gefrituurde kip uitlekken op keukenpapier,spreid ze uit op een groot bord en giet de saus er over. met de gesnipperde stukjes groen van de lenteuitjes en het sesamzaad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt het als bijgerecht nuttigen bij het eten of gebruiken al borrelhap.
Je kunt er eigenlijk alles bij drinken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst