Recept
« Terug naar recepten
Gebakken pollak met tapenade van witte bonen, truffelaroma en zachte kriekensaus
PT45M
Gebakken pollak met tapenade van witte bonen, truffelaroma en zachte kriekensaus
Een heerlijk gebakken pollak met tapenade van witte bonen, truffelaroma en zachte kriekensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken pollak met tapenade van witte bonen, truffelaroma en zachte kriekensaus te bereiden
Voor de saus: versnipper de sjalot, laat zweten in boter, bevochtig met de rode wijn, het kersensap en de kruidnagel. Laat inkoken. Voeg de kalfsglace toe en laat zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en zout.
Voor de tapenade: doe de witte bonen in een kookpan, voeg een weinig room toe, kruid en werk op met olijfolie en truffelolie. Warm op een zacht vuurtje op. Mix.
Voor de stoemp: kook de aardappelen en prak ze, voeg zeer fijn gesneden tomaten en de garnalen toe. Kruid met wat peper en vanille. Werk af met een blaadje postelein.
Bak de pollak langs beide kanten.
Schik de stoemp op een bord, leg daarop de vis en overgiet met de tapenade. Drapeer de saus er rond. Werk af met wat sla.
Voor de tapenade: doe de witte bonen in een kookpan, voeg een weinig room toe, kruid en werk op met olijfolie en truffelolie. Warm op een zacht vuurtje op. Mix.
Voor de stoemp: kook de aardappelen en prak ze, voeg zeer fijn gesneden tomaten en de garnalen toe. Kruid met wat peper en vanille. Werk af met een blaadje postelein.
Bak de pollak langs beide kanten.
Schik de stoemp op een bord, leg daarop de vis en overgiet met de tapenade. Drapeer de saus er rond. Werk af met wat sla.