KookJij

Garnalenkroketten I

Een heerlijk garnalenkroketten i recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenkroketten I te bereiden

*Splits de eieren.Doe het wit op een bord om later mee te paneren en kluts het geel op met de nootmuskaat
*Bak in een koekepannetje apart de uien en knoflook glazig in een beetje boter en zet even apart
*Smelt de boter in de pan en doe de gezeefde bloem erbij om een blonde roux te maken (mag dus niet bruin worden!).Doe de melk bij boter-bloemmengsel zodra dat goed homogeen is.
Blijf roeren tot de bloem GOED gaar is.
*Doe nu uien en knoflook bij de roux
*Meng de dooiers door de roux en blijf goed roeren
*Nu kan de geraspte kaas in de massa ingesmolten worden,maar blijf roeren
*Vervolgens kunnen de gehakte garnaaltjes in de massa en laat onder roeren even aan de kook komen
*Zet het vuur uit en blijf nog even roeren en laat onder zo nu en dan even roeren de massa verder afkoelen
*Roer nu de gelatine goed door het mengsel en met goed bedoel ik goed!
*Roer nu de fijngehakte peterselie door de massa
*Stort de massa op de van een bakpapier voorziene bakplaat en spreid de garnalensaus gelijkmatig uit.
*Nu volledig laten afkoelen,waardoor de saus zich behoorlijk verdikt en gesneden kan worden tot kroket- grote
hoeveelheden.
*Rol nu kroketten,haal ze door de bloem,dan door het eiwit en dan door de paneermeel en herhaal dat nog eens
*Zet ze nu even koud weg om verder op te stijven en in vorm te blijven
*Met hooguit 2 tegelijk de kroketten gaar frituren gedurende 3 a 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
*Warm wegzetten in de oven (die op 60 graden staat)
*Als alle kroketten gefrituurd zijn nog even wat peterselie frituren (de resterende helft)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met wat gefrituurde peterselie en wat peterseliekrullen en bv lekkere mosterd

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst