KookJij

Garnalen in zure uien met rozijnen

Een heerlijk garnalen in zure uien met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 225 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen in zure uien met rozijnen te bereiden

1).Doe de schoongemaakte garnalen in een kom.
2).Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zijn. Doe dan de knoflook er bij en laat meefruiten tot ze een aroma afgeven.
3).De rozijnen mogen 10 minuten in de wijnazijn staan te trekken.
4).Nu is het moment gekomen om de citroenrasp, het citroensap, de suiker, de lombok, peper en Nam Pla toe te voegen en het geheel zo lang te fruiten dat in ieder geval de suiker volledig is opgelost en de rozijnen een minuutje hebben kunnen meebakken.
5).De inhoud van de bakpan kan vervolgens worden gegoten over de garnalen. Regelmatig roeren en minimaal 3 uur koelen in de ijskast (wel regelmatig blijven roeren).
6).Op kamer temperatuur laten komen alvorens op te dienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Verdeel de garnalen met rozijnen over de glazen, strooi de vers geroosterde pijnboompitten er over en versier met wat groen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst