Recept
« Terug naar recepten
Garnaalcocktail
PT30M
Garnaalcocktail
Een heerlijk garnaalcocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sites.google.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnaalcocktail te bereiden
1. Klop de mayonaise op met de room en de ketchup. Doe er de whisky bij en breng verder op smaak met een paar druppels tabasco. Snij of scheur de sla in fijne reepjes. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Plet de eieren met een vork.
2. Verdeel de sla, garnalen en tomaatblokjes over hoge glazen of glazen kommetjes. Lepel er een beetje cocktailsaus bij. Werk af met
geplet ei en een plakje citroen. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.
Tip: Als u deze nog altijd superlekkere cocktail - zeker als u grijze garnalen gebruikt! - helemaal in stijl wilt opdienen, dan doet u het zo: klop een eiwit lichtjes los, druk de rand van de cocktailkommetjes of glazen eerst in het eiwit en dan in fijngehakte peterselie. Laat opstijven in de koelkast.
2. Verdeel de sla, garnalen en tomaatblokjes over hoge glazen of glazen kommetjes. Lepel er een beetje cocktailsaus bij. Werk af met
geplet ei en een plakje citroen. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.
Tip: Als u deze nog altijd superlekkere cocktail - zeker als u grijze garnalen gebruikt! - helemaal in stijl wilt opdienen, dan doet u het zo: klop een eiwit lichtjes los, druk de rand van de cocktailkommetjes of glazen eerst in het eiwit en dan in fijngehakte peterselie. Laat opstijven in de koelkast.