KookJij

Focaccia

Een heerlijk focaccia recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jamie Oliver
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Focaccia te bereiden

Doe de bloem in een hele grote mengkom. Meng zout door de bloem. Los de honing/suiker op in het lauwe water. Maak een kuiltje in de berg meel, en doe daar de gist in, giet het water erop. Roer langzaam met een vork wat meel van de randen van de kuil door het water, totdat het mengsel wat droger begint te worden. Kneed het deeg totdat het helemaal glad en soepel is (minimaal 5 minuten!). Doe het deeg in een grote mengkom en dek het af met een theedoek.
Laat het 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.

Maak de olie voor over het brood: plet 3 tenen knoflook met flink wat takjes rozemarijn. Doe er een goede olijfolie bij. Laat dit trekken. Na minimaal 30 minuten haal je het deeg uit de kom en sla je alle lucht eruit. Kneed het een minuut door en rol het uit op een bakplaat (van deze hoeveelheid deeg kun je 2 ronde foccacia's maken). Zorg dat het deeg overal even dik is (maximaal 3 cm)
Druip de hierboven gemaakte olie (incl. kruiden) over het hele deeg, tot het goed bedekt is.
Duw met je vingers putjes in het deeg, bijna tot op de bodem.
Laat het deeg (30 minuten) rijzen op een tochtvrije plaats. (Afdekken is niet nodig). Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
Na 30 minuten plaats je het deeg voorzichtig in de oven. Door het rijzen is veel van de olie in het brood opgenomen. Laat het 15 a 20 minuten bakken....en daarna nog 5 minuutjes de grill aan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

L. Doelgani-Kartosemito

L. Doelgani-Kartosemito zegt:
Wij hebben dit brood j.l. in Italie gegeten en wil het thuis proberen. Het is een smakelijk brood voor elk uur van de dag. Onze kleinkinderen zijn er dol op.