KookJij

Fingersandwich van rog in aardappelkorst, mousseline met kappertjes

Een heerlijk fingersandwich van rog in aardappelkorst, mousseline met kappertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fingersandwich van rog in aardappelkorst, mousseline met kappertjes te bereiden

De rogvleugels tot het kookpunt brengen in de licht gezouten melk en dan van het vuur laten afkoelen tot een 80°C (ongeveer 10 minuten). Uithalen en ontgraten.

De aardappelen schillen en in fijne plakjes snijden met behulp van de mandoline (groenteschaaf), niet spoelen, enkel droogdeppen en gaarstomen boven kokend water (of stoomoven, of micro op lage stand onder plasticfolie).

De helft van de aardappelplakjes in schubjes in een vorm schikken op plasticfolie, licht insmeren met gesmolten boter, de rog op de aardappelplakjes schikken en bedekken met de rest van de aardappelen, insmeren met gesmolten boter, afdekken met plasticfolie, flink aanduwen en laten stollen in de koelkast.

De aardappelkoek uit de vorm nemen en versnijden in driehoek “fingersandwich”, even door de bloem halen en beide kanten kleuren in een warme pan met een beetje olie of op een warme plaat tepan-yaki.

De kappertjes ontzilten en drogen.

Voor de mousselinesaus: het eigeel mengen met peper, zout, room en citroensap en opkloppen tot de massa licht schuimend is. De geklaarde boter beetje bij beetje toevoegen. De kappertjes toevoegen en eventueel op smaak brengen.

Twee ‘fingersandwich’ rechtopstaand op het bord schikken, de saus ertussen lepelen en eventueel serveren met gefruite bladpeterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst