KookJij

Eitje met verse groenten alle overschotjes bijeen

Een heerlijk eitje met verse groenten alle overschotjes bijeen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eitje met verse groenten alle overschotjes bijeen te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr.
Aardappelen koken en pureren kruiden met peper muskaatnoot en enkele stukjes kaas eronder mengen. Houd warm in de oven.
De spitskool even blancheren, droog deppen en kruiden met peper en muskaatnoot.
Asperges in stukken snijden.
Rode ajuin in blokjes snijden.
Hesp in sliertjes snijden.
Witloof fijn snijden.
Wok de groenten beetgaar aan goed gekruid met cajunkruiden.
Neem een vuurvaste schotel besmeer met boter evenzeer de uitsteek vormen.
Leg in de vormen, de kool goed aanduwen, hesp, een deel van de groenten, enkele blokjes kaas vervolgens het spiegelei erboven op. Zet in de oven samen met de rest van de groenten. Na een tiental min uit de oven halen.
Zet de uitsteek vorm in het midden van het bord verwijder de vorm, spuit de puree er rond vervolgens de groenten er rond serveren met enkele blokjes kaas.
Zet dit even onder de grill .
Werk af met peterselie en cajunkruiden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst