KookJij

Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry

Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 391 kCal energie
32 Gram eiwit
26 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry te bereiden

  1. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn.
  3. Pers de teentjes knoflook.Ontdoe de pepers van zaadjes en zaadlijsten en snij ze in fijne ringetjes.
  4. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en knoflook plm.3 minuten. Voeg de garam masala (toko) of kerriepoeder, de geraspte gemberwortel en de rode peper erbij, Bak dit even mee en doe dan de kipfilet in de pan.Bak alles 5 minuten.
  5. Schenk de kokosmelk erbij en laat alles 10 minuten koken tot de kip gaar is.Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer met korianderblaadjesof peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst.
Lekkere groenten erbij: sperziebonen, snijbonen, peultjes met worteltjes,
doperwten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst