KookJij

Dessert : panna cotta met rode vruchten

Een heerlijk dessert : panna cotta met rode vruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert : panna cotta met rode vruchten te bereiden

Week de gelatine blaadjes in water.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en amaretto aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe, roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de gemengde massa.
Neem een deel van de siroop van de vruchten en los de 3 eetlepels pudding erin.
Zet de vruchten met siroop in een pannetje en laat op kooktemperatuur komen voeg de pudding toe, laat even koken.
Vul de glaasjes met een deel van de vruchten pudding laat afkoelen.
Vervolgens de panna cotta erover laat dit alles opstijven in ijskast +/- 4 uur.
Voor het opdienen een beetje vruchten pudding op de panna cotta, een scheutje amaretto en werk af met een stukje fijne chocolade.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Bereiding is 25 min, opstijven van dessert +/- 4 uur.








Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst