KookJij

Dagschotel: waterzooi van kalkoen

Waterzooi is een typisch Gents gerecht gemaakt van kip of vis, groenten en aardappelen. Het wordt opgediend als een soort soep samen met brood.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: waterzooi van kalkoen te bereiden

  1. Snij de kalkoen in twee gelijke delen, stoof deze gekruid aan in de goede boter.
  2. Porei in fijne reepjes snijden, selder in ringen snijden, aardappel in blokjes snijden, wortel halveren deze in ringen snijden. Venkel en ajuin in blokjes snijden.
  3. Voeg de groenten en bouillon bij het vlees en laat op een zacht vuur sudderen.
  4. Verdeel de waterzooi in diepe borden en serveer er donker dik gesneden brood bij.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Deze gaat bij mijn favorieten, mijn ventje heeft hier wel oren naar! ;-)