KookJij

Dagschotel: saté van varkenshaasje op een bedje van puree en opgewokte groenten

Een heerlijk dagschotel: saté van varkenshaasje op een bedje van puree en opgewokte groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: saté van varkenshaasje op een bedje van puree en opgewokte groenten te bereiden

Bak het varkenshaasje goed gekruid eerst even aan in een beetje boter. Snij deze in mooie blokjes en rijg op een satéspies met telkens een blokje mozzarella ertussen.
Bak deze verder in een voorverwarmde oven op 160 gr +/- 15 min.
Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water, giet af.
De tomaten, kappertjes en het teentje look even fijn mixen.
De rucola fijn snijden.
Meng dit onder de puree en goed afkruiden met de Italiaanse kruiden, een beetje olijfolie eronder mengen.
Sjalotjes in blokjes snijden.
Wortel in iets dikkere schijven snijden.
Brocolli en bloemkool in iets kleinere roosjes verdelen.
Deze groenten goed gekruid opwokken in olijfolie en naar smaak kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst