Klik op foto om te vergroten.
Titel van het gerecht werd bedacht door een zeer goede vriendin met veel fantasie.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: asperges in het gelid, met een kaassausje in een zuiders tintje
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: asperges in het gelid, met een kaassausje in een zuiders tintje
Een heerlijk dagschotel: asperges in het gelid, met een kaassausje in een zuiders tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: asperges in het gelid, met een kaassausje in een zuiders tintje te bereiden
      Aardappelen schillen en in blokjes snijden deze beetgaar koken en afgieten pureren en kruiden. 
Look fijn snijden evenzeer de sjalotjes en paprika in fijne ringen snijden. De vleeswaren in fijne reepjes snijden.
Stoof deze aan in een beetje olijfolie en kruiden met de Italiaanse kruiden. Meng deze onder de puree.
Voor de saus: Maak een roux van de boter, bloem en melk.
De fijn gesneden salami en mortadella toevoegen evenzeer goed kruiden, als laatste de kazen toevoegen en alles goed onder elkaar mengen.
De warme asperges in de salami en mortadella rollen deze even onder de grill.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
										Look fijn snijden evenzeer de sjalotjes en paprika in fijne ringen snijden. De vleeswaren in fijne reepjes snijden.
Stoof deze aan in een beetje olijfolie en kruiden met de Italiaanse kruiden. Meng deze onder de puree.
Voor de saus: Maak een roux van de boter, bloem en melk.
De fijn gesneden salami en mortadella toevoegen evenzeer goed kruiden, als laatste de kazen toevoegen en alles goed onder elkaar mengen.
De warme asperges in de salami en mortadella rollen deze even onder de grill.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									sjeef zegt:
Klopt de ingrediëntenlijst wel?
Het lijkt mij toe dat er diverse dingen dubbel in staan.
Of vergis ik mij nu deerlijk? :o
 
                    




 
					
 
									 
									 
									
derbyke zegt: