KookJij

Citroenmeringuetaart met fruit van het seizoen

Een heerlijk citroenmeringuetaart met fruit van het seizoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 190 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenmeringuetaart met fruit van het seizoen te bereiden

Verwarm de oven voor op 70 graden. Was de citroen en maak hem droog. Rasp de gele schil eraf. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje voor beetje al mixend de suiker toe. Mix het citroensap, maïzena en citroensap erdoor. Schep het schuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het schuim 2,5 uur in de voorverwarmde oven drogen. Zet de oven uit en laat de schuimtaart in de oven afkoelen. Klop de slagroom lobbig. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Schep de room op de schuimtaart, verdeel wat van de lemoncurd erover en leg het fruit erop.
Lemon curd:
Doe alle ingrediënten in een schaal en zet hem boven een pan heet water. Roer zeker 10 minuten met een garde tot het mengsel gebonden is. Laat de lemoncurd afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst