KookJij

Citroen spaghetti met rucola, beenham en Grana Padano. Een snelle zomerse pasta.

Een zomerse pasta met reepjes beenham, een citroendressing , geraspte Grana Padano en rucola. Fris en licht en heel smaakvol. Bovendien klaar in 15 minuten. Omdat dit gerecht wat weinig groente bevat heb ik een groene salade erbij geserveerd met de rest van de rucola.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Lang geleden recept uit boodschappen. Eigen tekst en aanvulling.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroen spaghetti met rucola, beenham en Grana Padano. Een snelle zomerse pasta. te bereiden

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de beschrijving op de verpakking. Ik heb een half bouillonblokje kip met minder zout aan het kookwater toegevoegd.
  2. Rasp de citroen en pers deze uit.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, rasp en sap en het geperste teentje knoflook.
  4. Giet de spaghetti af en roer er de dressing onder.
  5. Voeg de Grana padano en de rucola toe .
  6. Roer snel door elkaar.
  7. Verdeel over 2 kommen en leg er de reepjes beenham bovenop.
  8. Draai er flink wat peper over en geniet van deze zomerse pasta.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ook lekker met gerookte zalm.
Tip Lust je geen rucola? Veldsla is een goed alternatief.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst